Waar TOK voor staat?

Waar Tok voor staat? Het begon met een klankverbastering van het Engelse Talk, maar als je als station pretendeert het vragenstation te zijn, moet je nog een stapje verder denken. OM iemand te kunnen doorgronden is het belangrijk dat je iemand leert kennen. En hoe kun je dat beter doen dan onder het genot van een kop Thee Of Koffie.

Ben je een koffie- of een theedrinker? En wat zegt dit over je persoonlijkheid? Je zou misschien verwachten dat koffiedrinkers de uitbundige mensen met een grote mond zijn, maar het tegenovergestelde is waar! Uit een onderzoek gehouden onder 2000 Amerikanen bleek namelijk dat theedrinkers juist de extraverte en avontuurlijke nachtbrakers waren. Koffiedrinkers bleken gemiddeld juist vaker introvert te zijn. 

De verschillen

Hier hielden de verschillen niet op. De koffiedrinkers uit het onderzoek waren gemiddeld vaker een hondenpersoon, terwijl de theedrinkers meer van katten hielden. Wat entertainment betreft waren theedrinkers vaak fan van ‘The Walking Dead’, ‘Friends’ en ‘The Big Bang Theory’, terwijl koffiefans liever gingen zitten voor ‘Grey’s Anatomy’, ‘The Office’ en ‘Seinfeld’. Ook de muzieksmaken van de twee verschillende groepen waren verschillend. Zo luisterden de koffiemensen graag naar punk, rock, blues en jazz en de theeleuten naar klassiek, country, pop en hiphop. Theedrinkers hebben ook een grotere kan om een zoetekauw te zijn en drinken hun theetjes vaak met suiker, terwijl de mensen uit de koffiegroep hun bakje graag zwart drinken.

Koffieliefhebbers omschreven zichzelf vaker als ‘rommelig’ en hadden meer hechte vriendschappen dan theedrinkers. Ook komen ze meestal op tijd, in tegenstelling tot de theemensen! Deze laatsten bleken dan weer vaker een relatie te hebben. 

Ben een koffie of een theedrinker?

Voeg je opmerking toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *